mailo@okolpa.se    08-795 74 27

Om oss

Familjen Stefanic kommer ursprungligen från Podzemelj vid floden Kolpa i Slovenien. Skomakeri yrket ligger djupt rotat inom familjen. Farfar Joze Stefanic började sin bana inom yrket som lärling, så tidigt som innan andra världskrigets start.

Som många Europeer på 60-talet flyttar farfar Joze till Sverige 1965 för att arbeta med ortoped skomakeri i Nässjö. Ett år senare har han etablerat sig i sitt nya hemland, han får ett nytt spännande arbete som ortoped skomakare på LIC i Norrköping. I samband med flytt till Norrköping 1966 flyttar även fru och den 15 årige sonen till Sverige. En stolt Joze den äldre får 1968 se sin son följa sin fars fotspår genom att se sin 18 årige son påbörja sin utbildning som ortoped skomakare i Norrköping. 1973 flyttar familjen till Stockholm, far och son Joze börjar båda att arbeta på Norrbacka ortopedi, Karolinska sjukhuset som fullslipade ortoped skomakare.

1979 startar familjen Stefanic, Kolpa AB, hemma i källaren har de sin verkstad. Det har nu utökat personalstyrkan med Joze den yngres fru, Ana som är nyutexaminerad ortopedskomakare och nåtlerska. Verksamheten växer och 2005 flyttar Kolpa AB in i dagens lokaler i Spånga centrum. Förutom ortoped skomakeri har nu verksamheten utökats med försäljning av skor och tillbehör.

Idag drivs verksamheten av Joze och Ana som tillsammans har mer än 87 års erfarenhet inom ortoped skomakeri. Joze och Ana arbetar än idag för fullt i butiken och kan lika stolta som farfar Joze den äldre var 1968, nu genom sina barn Peter och Renata med sin man Alexander se på när nästa generation Stefanic arbeta sig in i verksamheten.

Adress

Kolpa Ortopedi och Skobutik
Spånga Torg 8
163 51 Spånga

Tel: 08-795 74 27
E-post: mailo@okolpa.se

Öppettider

Mån-fre: 10-18
Lör: 10-14
Sön/helgdag: Stängt

Följ oss på Facebook


Kontakta oss

Skicka